Runtydning

Just nu håller jag på att lära mig runorna och att tolka dom. Inte ett helt lätt projekt. Runorna vill bara inte tala med mig tycker jag.

Därför skulle jag behöva lite hjälp av er mina kära bloggläsare. Jag gör gärna en runtydning åt er, helt gratis. Ställ bara en fråga till mig så ska jag be runorna om svar.

På detta viset får jag lite erfarenhet och ni får en fråga besvarad. Så har ni någon fråga, tveka inte att ställa den så gör jag en tydning. Vill ni inte att frågan ska synas i kommentarerna så skriv det i meddelandet.

Blessed be


Förkylning på gång

Vaknade inatt med halsont och kände mig allmänt krasslig. Så nu är det förkylning på gång igen. Inte så länge sedan man var sjuk sist. Men eftersom jag jobbar på dagis så plockar jag upp en massa baciller där.

Efter att ha varit uppe några timmar och hällt i mig X antal koppar kaffe så känner jag inte av halsen så mycket längre.

Jag får konsultera mina böcker för att se om jag kan hitta någon bra huskur mot just förkylningar och halsont. Ingefära i en mugg varmt vatten vet jag redan är bra. Men eftersom jag inte har någon färsk ingefära hemma just nu får jag först ta mig till en affär och köpa lite. Honung har jag dock hemma så jag ska ta mig en matsked av det.

Vad är era bästa tips mot förkylningar?

Blessed be

Våren är här!!!

Idag har verkligen våren varit och hälsat på här nere i skåne. 14 grader varmt i eftermiddag där det inte var direkt sol. Riktigt skönt måste jag säga.

Det var ju vårdagjämning igår närmare bestämt den 21 mars klockan 00.21. Så nu kan vi väl säga att våren är på väg med stora steg. Jag har ju visserligen tjatat mig trött på att jag längtar efter våren så nu slipper ni kanske höra mitt tjat ;)

I helgen ska vi ställa om klockan, en timme mindre kommer vi att få sova. Men på plussidan så kommer det att bli rätt mycket ljusare om kvällarna. Dessvärre blir det mörkare på morgonen ett tag igen. Inte så roligt för oss som börjar jobba klockan sex. På något vis känns det lättare att gå till jobbet när det är ljust även om klockan visar på 06.00

Blessed be

Ny dag - ny energi

Just nu känner jag att jag har enormt mycket energi. Nästan till den grad att jag blir rastlös. Inte ofta man kan ståta med sådant.

Vad ska jag då hitta på under dagen? Jag ska ta tag i trädgården hade jag tänkt, räfsa udan dom gamla löven för att se om mina växter har övervintrat. Jag ska baka en tårta och jag ska bara njuta av den underbara vårsolen.

Mina runor ligger orörda i sin påse, förstår inte varför jag inte känner någon lust att ta dom till mig. Jag känner samhörighet med stenarna så det är inte materialet som stör mig. Kanske är inte runor något för mig när allt kommer omkring. Jag ska göra ett försök till, annars får dom ligga ett tag för att se om inspriationen kommer till mig senare.

Blessed be

Ostara

Sabbaten Ostara kommer ju snart. Enligt sägen så var Ostara en gudinna som varje år vid vårdagjämningen kom ner till jorden med godis, ägg och blommor till barnen i form av en hare. Kort sagt hon kom med våren.

Det jag väljer att göra på mitt altare till Ostara är att dekorera det med vårblommor, snödroppar, vårlökar, krokus, påskliljor. Vad som finns helt enkelt.
Jag använder ägg, målade och omålade som jag lägger på mitt altare.

Altarduken jag använder är i regel ljust pastellfärgad, en del hävdar att den ska vara ljusgrön. Själv använder jag alla möjliga pastellfärger.

En hare på altaret får symbolisera gudinnan just till Ostara.



Blessed be


Vår i luften

Nu har jag och vovven varit ute på en härlig promenad, det känns verkligen att det är vår i luften här i södra Sverige. Fåglarna sjöng och det kändes att våren är på intåg.

I eftermiddag tänkte jag ta itu med mina runor, något håller mig tillbaka. Jag vet inte vad riktigt eller varför.
Jag har plockat upp påsen flera gånger idag utan att ta en närmare titt.

Ett problem är att jag ju faktiskt inte har någon bra tolkningsnyckel till mina runor. Jag har inte heller någon beskrivning på hur jag använder dom. Men som med andra spådomssätt så ger det sig i regel av sig självt.
Frågan är bara varför jag känner avoghet mot dom?

Blessed be


Oväntad ledig lördag

Jag fick en oväntad helledig helg. Sambon måste jobba hela helgen vilket resulterar i att han är borta hela helgen, dag som natt. Detta för med sig att jag är helt ledig.

Vad hittar man då på en ledig helg? Runorna kallar naturligtvis på mig, jag har ju gott om tid att sätta mig in i dom nu. Jag ska baka en tårta, ett nytt recept jag fick som måste provas innan jag fyller år.

Men först tänker jag ta en promenad med hunden i det fina vädret, hade de inte varit för att det kom lite snö i veckan så hade de känts som vår nu.

Just nu sitter jag här vid datorn och dricker mitt kaffe och läser alla bloggar jag brukar följa. Idag ska jag försöka uppdatera bloggen åtminstone ett par gånger till så ni får veta vad jag sysslar med.

Blessed be

Runor

Igår köpte jag mitt första set med runor. Det är en spådomsform jag aldrig har provat på så det ska bli riktigt spännande.

Runorna är i form av kristaller med inristade/målade runor i guldfärg.



Lite dålig skärpa på bilden, men ni får ett hum om hur dom ser ut. Samtidigt köpte jag en vacker påse jag ska förvara min runor i.



Nu har jag bara jobbet att hitta någon bra tolkningsbok med. Affären där jag köpte runorna hade tyvärr ingen bok hemma. Men jag har letat lite på nätet efter tolkningar, jag behöver lära mig lite mer från grunden hur det går till att spå i runor med. Dom enda spådomssätten jag har hållit på med är tarot, pendel och kristallkula innan så detta är något helt nytt för mig.

Är det någon som har ett bra tips hur man spår i runor, tolkingar eller på böcker så berätta gärna. Alla tips tas tacksamt emot.

Blessed be

Agera för Japan

På ett forum jag besöker så fick vi uppmaningen att göra vad vi kan för Japan. Ett bra förslag tycker jag.

Jag kommer att använda den magin jag kan åtminstone för att i största möjliga mån hjälpa. Att t.ex fokusera på att lugna ner kärnkraftverken.

Våra tankar går naturligtvis till våra bröder och systrar i Japan i denna svåra tid och alla som kan bör försöka hjälpa till. Så därför uppmanar jag er, mina kära bloggläsare att göra vad ni kan för att hjälpa folket i Japan. Ingen handling är för liten i denna svåra tid.

Blessed be


Se dagen gry

I morse vaknade jag klockan 4 av att sambon skulle iväg och jobba. Då passade jag på att gå upp och följa nattens övergång till dag.

Det är inte ofta man har möjligheten att invänta gryningen så jag passade på. Efter dagens intågande så la jag mig en stund och somnade gott.

Har ni möjlighet någon gång så gör denna övning. Det är en fantastisk känsla man får när gryningen bryter igenom nattens mörker. Visst har jag varit med om det många gånger när jag jobbar t.ex men det är inte samma sak. Idag klädde jag mig varmt och satte mig ute med en varm filt om mig och bara andades in gryningen. Jag hälsade den välkommen helt enkelt.

En varm och vacker känsla vill jag lova.

Blessed be

Vår eller höst?

Idag känns det som höst här nere i skåne. Det regnar och snöar om vartannat. Redan i morse snöade de, jag som hade hoppats på att våren var i antågande nu.

Men det blir säkert vår vad det lider. Inte har det varit ett år än som inte har blivit somrigt till slut ;)

Längtan till man kan ge sig ut i trädgården och börja med vårsådden är stor just nu. Jag har inhandlat en massa fröer och lökar som bara väntar på att få komma i jorden. Men så länge snön kommer så får dom snällt stanna inne.

En rolig grej jag köpte var en sorts konservburkar man ska vattna med försådda förer. Jag har öppnat en och vattnat, nu får vi se om det kommer upp något med. Det jag började med var gräslök, det är ju alltid nödvändigt både i köket och i mitt magiska arbete.

När det börjar gro ska jag ta bilder och lägga in här på bloggen så ni får se hur det ser ut.

Blessed be

Att gå i svaromål

Jag satt och funderade på det där med att gå i svaromål. Ju äldre jag blir desto mer benägen blir jag att diskutera diverse funderingar med andra.

En blogg jag läser har haft stora problem med att en eller diverse olika personer gillar att klaga på allt hon skriver. Tillslut tröttnade jag på att se henne få "stryk" varje inlägg så jag gick till motattack och frågade varför dom ens läste bloggen  om den nu är så fel. Såklart fick jag inget svar på den frågan.

Min gissning är att det är samma person som skriver olika namn för att ge sig på henne. Kanske ett rent internettroll eller någon som har något personligt emot henne.

Lite intressant är det att dessa personer som gör så alltid försöker hitta någon svagare att ge sig på. Lite av ett mobbaresyndrom. Kanske mobbade dom när dom gick i skolan och nu fortsätter dom över internet, kanske var dom mobbade och vill nu ge igen på någon annan.

Jag har väldigt svårt att förstå vad det ger dom att hålla på såhär. Tänk så dåligt dom måste må själva. Att vara så hatisk att du måste ge dig på någon annan för att höja dig själv. Egentligen är det synd om dom.

Själv har jag varit enormt förskonad från sådant. Ingen har någonsin fällt en otrevlig kommentar här. Bara lite tankar från mig såhär på förmiddagen.

Blessed be



Att behöva slåss för sin rätt

Jag följer ett antal bloggar om inte varje dag så i alla fall en gång i veckan. På en blogg har jag länge retat mig på att en person kommenterar anonymt i nästan varje inlägg. H*n är väldigt otrevlig mot personen som innehar bloggen och vill hela tiden förminska henne, allt hon gör är fel.

Vad får dessa människor att bete sig på det viset? Vad ger dom rätten att säga vad som helst utan en tanke på att det faktiskt finns en person bakom bloggen.

Själv har jag varit helt förskonad från både påhopp och otrevliga kommentarer här på bloggen. Jag har ju en funktion här som gör att jag måste godkänna varje kommentar, på det viset kan jag ju minimera otrevligheter. Men jag har aldrig någonsin nekat en kommentar eftersom ni alla som läser här är vänliga och trevliga =)

I denna blogg jag följer, där personen många gånger har kommenterat otrevligt fick jag tillslut nog och gick till motattack. Jag frågade lungt och sakligt om personen kunde förklara sina ståndpunkter i sin kommentar. Först fick jag väldigt otrevliga svar, men efter en stund slutade personen att kommentera. Att det ska vara så svårt att bete sig medmänskligt.

Nu har jag gnällt av mig tillräckligt för idag. Stolt är jag i alla fall för att jag gick till svaromål och kanske fick personen sig en tankeställare. Det är inte bara bloggägaren man ger sig på, i förlängningen så är det även bloggläsarna.

Blessed be


RSS 2.0