14. En favorit hednisk semester du firat.

Jag har faktiskt aldrig firat någon hednisk semester. Mina föräldrar är inte av samma tro som jag och har följdaktligen inte haft något intresse av att fira en hednisk semster.

Numera bor jag med en sambo som inte heller delar min tro och jag är tveksam till att jag hade fått honom till att fira en hednisk semester.

Men det är inget som stör mig. Vill jag dansa runt ale stenar eller sova under träden kan jag göra det på egen hand och känner kanske att det är något jag VILL göra på egen hand. Då kan jag fokusera på elementen jag vill lära känna och vandra dom stigar jag vill gå utan att ta hänsyn till någon annans önskemål.

Vad har ni för erfarenheter av hedniska semestrar? Har ni varit på någon särskilt magisk plats?

Blessed be

13. Vilka är några av de häxböcker som påverkat dig?

Nu blev det genast svårt. Det är så många böcker som har influerat mig.

Den första boken jag kom i kontakt med om häxor var en liten, liten bok som hette Häxans handbok. Jag minns så väl att jag slukade den från pärm till pärm och kom till aha-upplevelser.

nan dess hade jag mest läst i tidningar runt påsk om häxor och insett att detta var ju jag. På 80-talet var det inte lätt att hitta litteratur om häxor, wicca och ockulta saker. Internet hade jag inte heller utan fick söka andra vägar.

Jag fick veta att på min farfars sida så var det en lång linje häxor. Det enda jag önskar är att jag kunde fått tala med dom och fått veta deras hemligheter. Men tack och lov så finns det lite nedskrivna texter jag har fått ta del av.

På senare tid har det kommit en uppsjö av böcker. Jag har läst en hel del och kommit fram till att vissa är bra, andra är mindre bra. Men dom flesta har något man kan ta med sig. 

I mitt sökande har jag valt att läsa en del böcker som andra anser vara skräp och "new age" främst för att jag är fullt kapabel att själv avgöra om jag gillar en bok. Jag har inte mycket till övers för personer som ratar en del böcker enbart på grund av att inte "rätt" författare har skrivit dom.

Mitt tips är att läsa allt man kommer över och att ha ett kritiskt öga. Låter det underligt, sök efter mer information. Rata inte en del böcker och information bara för att andra gör det.

Blessed be


Vandringsmeditation

Jag läste om vandringsmeditation för ganska länge sedan och blev nyfiken på det. Inte förrän idag har jag gjort slag i saken och testat det.

När jag hörde om det så sa dom som utövade det att man skulle blunda när man vandrade. Det funkar inte riktigt för min del. Jag vill gärna se var jag går, men jag låter tankarna vandra.

I början räknade jag stegen bara för att inte börja fundera på något annat. Efter ett tag så lät jag bara tankarna flyta runt som dom ville.

Detta är något jag rekommenderar att alla skulle prova på. Insikter och funderingar kommer till en på ett helt annat vis när man inte är medveten om funderingen.

Blessed be

12. Bild av naturen luftelement

Vad kan väl passa bättre än vind i seglen på en segeltävling.



Luftelementet för min del är vinden som blåser men samtidigt anser jag att fåglar representerar luftelementet.



Kvaliteten på bilden är lite sådär, men jag tog den genom fönsterrutan. Därför det har blivit lite mjölkigt.

Men detta är luftelementet för mig.

Blessed be

Höst

Det känns att hösten är här på riktigt nu. Det fryser om nätterna och löven har börjat dala ner från träden.

Just nu längtar jag till halloween, jag vet att det är en typisk amerikansk komersiell högtid. Men vet ni vad, det struntar jag i ;)

Tänk att få skära ut en pumpa, ta fram alla spöken och häxor att pynta med. Att få äta pumpasoppa och avhuggna fingar. Inte riktiga avhuggna fingrar såklart utan prinskorv doppad i ketchup ;)

Hösten har alltid varit min favoritårstid, när moder jord börjar lägga sig i dvala inför den långa vintern. Färgerna, den klara luften och att få krypa ner i favoritfotöljen med en riktigt tjock bok och en varm filt är guld värt.

Hur firar ni in hösten?

Blessed be


11. Häxverktyg: oljor

Oljor använder jag en hel del. Både sådana jag har gjort själv och andra som jag köpt.

Dom jag gjort själv brukar ha en tendens att vara starkare magiskt sett. Kanske för att jag redan lagt in min energi i dom.

En olja kan man göra av nästan vad som helst. Det är bara att skräddarsy sin egen olja för ändamålet.

Oljan kan även användas på många olika sätt. En kärleksolja kan hällas i badvattnet, en olja för att dra till sig pengar kan användas till att gnida in ett ljus med, oljan kan smörjas på huden. Det finns helt enkelt många olika användningsområden.

Personligen använder jag oftast oljor i läkande syfte. Det är bara att använda dom örter man behöver och sen använda oljan på personen som behöver det.

Blessed be

10. Ditt soltecken

Mitt soltecken är väduren. Jag vet inte om jag är en typisk vädur, envisheten har jag. Men jag tycker inte jag är så framfusig som dom flesta vädurar är, inte heller behöver det hända saker runt mig hela tiden.

Så visst finns det drag från väduren hos mig, men allt stämmer ju inte in.

Blessed be

9. Ett favorit mytologiskt djur.

Dags för punkt nummer 9 på listan. En enkel fråga men inte ett lika enkelt svar. Svaret är helt enkelt att jag har flera favoriter, men nummer ett är nog drakar.

Så länge jag kan minnas har jag älskat tanken på stora eldsprutande vidunder. Även gargoyler är något jag gillar, nu vet jag inte om dom klassas som mytologiska djur. Dom är förmodligen mer ett väsen.

Därför får drakarna hamna som mitt favorit mytologiska djur.

Blessed be

Två veckor...

går så fort ibland. Det är ett tag sedan jag bloggade, har inte känt något sug efter att skriva.

Det jag ägnat mig åt är reflektion. Reflektion på varför jag väljer denna väg, varför jag tillskriver mig ordet häxa, varför just jag blev utvald.

Svaren har inte alltid varit lätta att tyda, men när jag är villig att lyssna så finns dom där.

Jag har ägnat mig åt att bläddra i mitt herbarium, en vacker örtsamling som generationer före mig har lagt ner sin själ i. Kanske är det äntligen dax för mig att lägga till mina favoritörter i denna samling. Att äntligen känna att jag bidrar till historian genom att vara med i denna mycket gamla bok.

Blessed be

RSS 2.0