Vad man ska skriva om.

Efter en massa kommentarer har jag kommit fram till att ni vill helst läsa om ritualer, örter och vardagsinlägg. Jag kommer att göra mitt bästa för att ni alla ska bli nöjda :)

I helgen ska jag försöka lägga in ett inlägg om en ritual jag brukar göra nu till valborg. För att släppa det gamla och välkomna de nya.

Blessed be

Vad vill ni läsa om?

Ibland känns de som man får totalt black-out om vad man ska skriva om. Därför tänkte jag fråga er vad ni helst vill läsa om.

1. Mer vardagsinlägg, vad jag gör varje dag.

2. Mer om wicca i allmänhet.

3. Mer om ritualer.

4. Mer om örter och trädgård.

5. Mer om gudinnor, gudar och kraftdjur.

6. Något annat, nämligen?

Lämna era svar i en kommentar så ska jag se vad jag kan göra.

Blessed be


BOS

Som jag har utlovat tidigare kommer jag att lägga in lite bilder av min BOS idag. Eller rättare sagt mina BOS, jag har som sagt fler stycken.



Detta är min lilla receptbok. Där skriver jag in alla recept jag får till mig.



Såhär ser den ut inuti, bortse från min dåliga handstil ;)



Min ringpärm, där allt som flyttas ofta förvaras. Även tidingsurklipp och liknande.



Lite scrapbooking-känsla på vissa sidor.



Medan andra sidor är matnyttiga tidningsurklipp, oftast laminerade för hållbarhetens skull.



Min tredje bos, en färdigköpt bok där jag skriver in sådant jag vill spara.



På insidan av pärmen.



En random sida i boken.

Detta är mina BOS just nu. Det kommer säkert att komma fler, ändras och tilläggas.

Blessed be


Glad påsk! / Glad Ostara

En riktigt glad påsk och trevlig ostara på er. Helgen har bjudit på solsken och mycket utevistelse. Trädgården har fått sitt och projekt som har startats.

Bloggen har fått stå tillbaka för allt annat som har behövts göras. Tänkte bara göra ett snabbt inlägg och önska er alla en underbar påsk!

Blessed be

Skog

Ikväll har jag varit ute och vandrat i skogen och bara njutit av naturen. Det blir alltför sällan man tar sig tid och bara vandrar ut, utan ett tydligt mål.

Jag fick se ett rådjur bara ett par meter från mig. Jag vet inte vem som blev mest förvånad, jag eller rådjuret. Hon stod en stund och bara tittade på mig och jag gjorde likadant. Sen vände hon och gick sakta inåt skogen igen.

Flera andra djur smög runt och tittade lite nyfiket på mig. Ekorrar, fåglar, harar och diverse andra smådjur fick jag ögonen på.

Jag kan verkligen rekommendera er att gå ut och bara gå i skogen utan mål. Att inte känna någon stress, ha gärna mobiltelefonen med. Men låt den stå på ljudlös eller ännu hellre stäng den under tiden du vandrar.

Blessed be

Huskurer

Jag gillar verkligen huskurer. Att man kan ta något man redan har hemma och slippa äta en massa piller. Självklart ska man inte exprimentera om man inte är fullt frisk. Man ska heller inte exprimentera med giftiga växter, man kan faktiskt dö av växter.

Men jag talar just nu om lite harmlösa huskurer, vitpeppar mot illamående. Ingefära fungerar på samma sätt. Svart te mot mörka ringar under ögonen. Blåbär mot diarré. Det finns tusen och åter tusen olika huskurer, somliga fungerar andra fungerar inte på mig.

Nu är jag intresserad av vad ni bloggläsare har för huskurer? Kanske har ni någon riktigt bra jag kan skriva ner i min book of shadows.

Blessed be

Fullmåne

Då var de dags för fullmåne igen. Jag brukar göra en "resa" varje fullmåne till en magisk plats. Så även denna är det tänkt.

Under mina resor har jag träffat på både det ena och det andra väsendet. Några trevliga, andra mindre trevliga. Charmen med mina resor är att jag aldrig riktigt vet vem eller vad jag ska träffa på.

Den första gången jag reste minns jag hur skrämd jag blev av alla sorters väsen jag fick träffa. Jag intalade mig länge att jag hade drömt alltsammans. Det finns säkert många som hävdar att jag verkligen har drömt allt, till dom kan jag bara säga att mina upplevelser är mina och inget jag kommer att gå i svaromål för.

Är någon av er blogg-läsare intresserade av att lära er mer om fullmåneresor kan jag rekommendera trådar på http://haxor.ifokus.se/ annars kan ni fråga mig så berättar jag mer.

Blessed be

Plantering

Äntligen har mina små för kommit upp, jag försådde lite tomatplantor för någon vecka sedan och när har äntligen dom små plantorna tittat upp.

Nästa projekt är att så krasse i små bomullsrondeller så det blir som små pölar jag kan ha på mitt altare inför ostara. Kanske pryder jag det med en liten kyckling med.

Det är så mycket man vill så nu på våren, men tiden räcker inte riktigt till, mina örter kommer jag att så på friland när det blir lite varmare ute.

Salvia är såklart en given ört jag bara måste ha i min trädgård. Jag tror att det är den örten jag använder allra mest i mitt magiska arbete.

Blessed be

Book of shadows

Hur väljer ni att göra er Book of shadows? Jag har sett många fina böcker, en del handskriva från generation till generation. Andra datautskrivna. Nu har jag börjat fundera över min egen. Som det är nu har jag 2 Book of shadows, en ringpärm där jag sätter in sådant jag vill spara och en bok där jag skriver ner saker.

Boken är en färdigköpt blank skrivbok med ett pentagram på utsidan. En klassisk book of shadows helt enkelt, inuti är den helt blank. Inga linjer, ingenting. Jag har själv valt att göra rankor, satt in små klistermärken och dekorerat den på olika sätt.

Pärmen däremot har jag både scrapbook blad i och plastfickor samt laminerade sidor. Det som är laminerat är oftast tidningsurklipp eller lappar jag inte vill ska försvinna. I plastfickorna finns det sådant jag gärna vill kunna plocka ut och använda.

Jag ska försöka ta lite bilder i helgen och lägga in här på bloggen så ni får ett hum om hur dom ser ut. Lite nyfiken är jag allt på hur ni göra era Books of shadows? Har ni handskrivna eller maskinskrivna t.ex?

Blessed be

Ledig dag

Den sista lediga dagen innan jobbet drar igång på allvar har jag idag. Vad ska man då hitta på? Vädret är helt underbart så trädgården känns som ett alternativ.

Jag klippte några björkgrenar och satte i en vas igår, jag älskar björk på våren. Kom bara ihåg att fråga trädet om lov innan du klipper grenarna. Även trädet är ju ett levande väsen, dessutom kan det finnas naturandar som bor i trädet och då är det alltid bra att fråga om lov. När jag har klippt mina grenar så tackar jag naturligtvis trädet också.

Nu är det tid för middag här, jag tror jag ska äta en smörgås med groddar på. Jag älskar groddar nämligen.

Blessed be

Nytt jobb

Idag blev jag erbjuden ett nytt jobb. Det är ett heltidsjobb så med andra ord kommer det att bli en liten omställning för mig som bara jobbat halvtid innan.

Jag gjorde en ritual för att främja nya jobbmöjligheter och vips så fick jag ett nytt jobb. Den som säger att magi inte fungerar skulle själv prova på.

Nästa ritual som kommer att göras är för att få mer energi, just nu känns de som man står och stampar på samma ställe.  Jag kommer att be min skyddsängel om energi plus att jag kommer att utföra någon skräddarsydd ritual för att få mer tid och energi.

Blessed be

Bloggtorka

Just nu känner jag att jag har bloggtorka, vad ska man skriva om egentligen? Jobbet känns lagom kul att berätta om, tvivlar starkt på att ni är så intresserade av när och hur mycket jag jobbar.

Mitt magiutövande ligger som alltid på is under tiden jag jobbar. Kreativiteten finns bara inte när man måste gå upp 5 på morgonen. Nästa vecka kommer jag förhoppningsvis att vara nästan helt ledig. Då ska jag äntligen ta itu med min magiska sida.

Min Book Of Shadows behöver nog ses över, kompletteras och ändras. Jag har en book of shadows i ringpärmsformat så man kan lägga till, plocka bort och flytta om som man vill. Jag har även en vanlig där jag skriver ner sådant jag vet att jag inte kommer att plocka bort. Det som alltid känns relevant.

Blessed be

Ny vecka

Veckorna går så fort så fort just nu tycker jag. Inte länge sedan det var yule och nu är det snart litha igen.

Denna jobbveckan bjuder på ledig dag måndag, alltså kan jag hitta på vad jag vill idag. Sovmorgon till 9 idag och sedan bär det av till stan för att handla lite sådant jag behöver, t.ex salviasmudges.

Tisdag kommer att innehålla jobb som vanligt, likaså onsdag och torsdag. Händer det inget oförutsett så kommer jag att få vara ledig fredag. Inte helt fel att börja och sluta veckan med fridagar.

Lördag och söndag kommer jag förhoppningsvis att vara ledig, men man vet aldrig. Efter denna veckan så är det påskveckan. En högtid jag verkligen älskar. Hur firar ni er påsk?

Blessed be

Jobbhelgen över och nu är det sommar helt plötsligt.

Jobbhelgen gick mycket fortare än vad jag trodde den skulle göra. Hux flux hade jag jobbat alla mina timmar och var på väg hem. Skönt att det kan känns så med ibland.

Vädret har helt slagit om, från att ha varit kallt, dimmigt, blåsigt och allmänt ruskväder har det idag varit riktigt sommarväder. 19 grader varmt i solen som sken från en klarblå himmel.

Jag älskar årstidernas växlingar, men just iår har vi helt missat våren tycker jag. Nåja, jag ska inte klaga. Skönt med värme och sol.

Nu ska jag ut i min trädgård och beskära rosorna, kanske blir det lite plantering med innan dagen är slut.

Blessed be

Vind, vind, vind och vind

Visserligen gillar jag inte riktig storm lite då och då. Har till och med besvärjt fram vinden vid tillfälle. Men nu börjar till och med jag tröttna. Träden faller lite här och där runt min trädgård och det är allmänt jobbigt att gå ut.

Nu har jag gjort en ritual för att skydda mitt hem och mina kära från vindens framfart. Men jag hoppas ändå på att snart slippa vindens framfart.

Blessed be

Att jobba olika tider

Just nu har jag ett jobb som innebär att jag alltid jobbar tisdagförmiddag. Efter det så är det olika dagar jag jobbar. Samtidigt som jag kan tycka att det är jätteskönt att ha dagar mitt i veckan jag är ledig så kan det kännas lite när man måste jobba många dagar i sträck.

Denna veckan kommer jag att jobbar tisdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. Det betyder att måndag och onsdag är jag helledig. I måndags passade jag på att åka och handla en massa jag har inte hade hemma. Idag är min plan att bara ladda mina batterier inför jobbhelgen.

En sak jag redan har gjort idag är att tanka bilen, städa huset och bada hunden. Eftermiddagen kommer jag att spendera framför dvd-spelaren och bara koppla av. En Harry Potter-film kommer det att bli. Något jag är barnsligt förtjust i, jag tror att jag väljer den första delen att se om.

Imorgon blir det en tidig morgon, 06.00 börjar jag och jobbar till 13.00. Inte så lång dag kanske men det känns när man är uppe redan klockan 5 på morgonen.

Det kommer att bli samma tid på fredag. På lördag däremot kommer jag att jobba 10.00 fram till 18.00 och samma på söndag.

Blessed be

Llewellyn's 2011 witches' calendar

Idag har jag köpt mig en llewellyn's 2011 witches' calendar. Jag har i många år funderat på att köpa en kalender enbart för häxbruk men i slutändan har jag använt en helt vanlig köksalmanacka. Först i år har jag gjort slag i saken och köpt en riktig kalender.

Nu har jag inte läst igenom den riktigt än, men jag har redan sett en massa spännande fakta i den. Ska bli riktigt kul att gå igenom den.

Det står en massa matnyttigt på varje datum. Dessutom några långa uppsatser om lite olika ämnen. Alla wicca högtider finns med t.ex. Det står när det är sol och månförmörkelser, om det är ny, full eller halvmåne. Som sagt en massa roliga fakta. Dessutom en massa olika födelsedagar och andra historiska händelser.

Jag är väldigt nöjd med mitt inköp.

Blessed be

April

Då var vi inne i aprilmånad, äntligen säger jag. Denna vintern har varit lång och hård för många, inte minst djuren. Jag har valt att stödmata både hjort, rådjur, småfåglar, ekorrar och andra djur som har sökt sig till min trädgård.

Men nu går det så äntligen mot ljusare tider. Ni glömde väl inte att ställa om klockan förra helgen? Jag ska erkänna att de har hänt att jag har glömt de, dock inte detta året.

Idag när jag var och handlade köpte jag lite dekorationsgräs jag ska så. Några kycklingar på de så har man en underbar påskprydnad. Jag köpte även krasse jag har tänkt så. Ett par dunkycklingar i krassen så har man både en god krydda och ett påskpynt. Till sommaren kan man byta ut kycklingen mot en midsommarstång bland krassen.

Det märks inte alls att jag längtar till påsken nu ;) Påsk är och har alltid varit en av mina absoluta favorithögtider. När jag var liten lekte jag att jag var en häxa påväg till blåkulla för att festa natten lång. Kvasten, katten och kaffekitteln var självklara saker att ta med mig.

Lite äldre nu men likväl åker jag till blåkulla och festar varje år ;)

Blessed be

RSS 2.0