22. Aktuell månfas

Idag växande halvmåne.

Månen har alltid haft en särskild dragning för min del. Jag kan sitta och titta mot den i timmar, älskar att vandra i dess sken och göra ritualer ute där månen kan få ha en cental roll.



Bilder på månen har jag tagit många gånger, med varierande reslutat. Det är förvånansvärt svårt att få en bra bild med en vanlig digitalkamera.



En kanske inte lika klar bild av månen, men desto mer magisk i mitt tycke.

Blessed be


Tålamod eller brist på det

Jag har aldrig varit en tålmodig person. Det hör nog till mångt och mycket ihop med mitt stjärntecken, är född i vädurens tecken, eldtecken som alltid vill vara på språng.

Detta har resulterat i att jag ofta har tusen järn i elden och tar på mig mer jobb än jag skulle. I mitt yrke jobbar jag ofta övertid och gör mer än dom flesta andra. På fritiden har jag även där tusen saker som ska göras och hinnas med.

Inte förrän på senare år har jag börjat fundera på om man kanske skulle försöka sakta ner något. Ibland orkar man liksom inte riktigt allt man skulle vilja. Satt idag och gick igenom min skuggornas bok på jakt efter något som kan hjälpa mig att varva ner, få mer tålamod. Men hittade inte riktigt något som passar in.

Kanske någon av er läsare har tips på bra ritualer för att kunna stressa ner?

Blessed be

Lås på din skuggornas bok

Jag brukar roa mig med att läsa andras bloggar. Tycker det är intressant att få insikt i hur andra gör och upplever saker. Bloggarna jag läser är ofta förknippade med okultism eller häxkonst i varierande former. På flera av dom har jag i dagarna läst om lås till deras skuggornas bok eller book of shadows om man så vill.

Min fundering blev då genast om man måste ha ett sådant? Själv har jag inget lås på min och ingen har heller gått och öppnat den utan lov. Min sambo är inte så intresserad tror jag eller så är han  kanske lite skrockfull och vågar helt enkelt inte öppna den utan lov.

Hur gör ni bloggläsare? Har ni lås på era böcker eller räcker det med att era vänner och bekanta vet att man rör inte den/dom böckerna?

Jag har aldrig varit med om att det har kommit någon in i mitt hem och öppnat någon av mina "häxkonst"-böcker, är någon intresserad så frågar dom. Men ingen tar för givet att dom får titta.

När jag nu läser om att så många har lås och kedjor om sina böcker så undrar jag ju om det är jag som missat något. Det ska bli spännande att höra hur ni andra upplever och gör med era böcker.

Blessed be


Lång frånvaro

Jag har inte bloggat på ett bra tag eftersom det skedde ett dödsfall i familjen. Min farfar gick bort 96 år gammal, den sista länken jag hade till mitt förflutna försvann.

Även om det var väntat så blir det en chock. Det fanns så mycket jag skulle vilja veta, vilja att han berättade. Många historier har jag hört och kan skriva ner så jag inte glömmer, men en del känner jag redan att jag inte kommer riktigt ihåg och det känns tråkigt.

Nåja, det är livets gång. Han har levt ett långt och lyckligt liv som nu är till ända. Ett längre inlägg kommer senare i veckan.

Blessed be

Solitär eller coven

Jag har länge haft funderingar över frågan om att vara solitär eller ingå i ett coven. Den mesta tiden har jag valt att arbeta solitärt, med hjälp ibland av likasinnade systrar. Men i regel ensam.
Ett tag valde jag att ingå i ett coven, men tyvärr dog det ut med tiden. Avstånd och förmodligen avsaknad av tid gjorde att det upplöstes.

Jag skulle gärna ingå i ett coven igen, men det är inte helt enkelt att hitta systrar som lever med samma tro och inställning som man själv gör. Inom hedendomen finns det så många grenar det blir helt enkelt svårt att hitta någon man klickar helt med.

Elever har jag haft i perioder och det är alltid trevligt att få lära ut sina kunskaper till någon ny. Precis som jag har haft lärare i perioder av mitt liv, där jag har fått lära mig viktiga läxor och kunskaper.

Nu när jag börjar tassa djupare in på örternas område så skulle jag gärna haft någon att rådfråga. Men tills dess att någon dyker upp som kan lära mig mer får jag göra mina egna misstag. Jag tror på att när det är meningen att man ska ha en lärare dyker den upp.

Ett annat område där det hade varit roligt att diskutera med någon annan är inom mytologins värld. Det finns så många underbara historier om gudar och gudinnor som hade varit fantastiskt roligt att dela med någon och få höra dennes åsikter. Men  åter igen, är det meningen att man ska ha någon att dela det med så kommer den personen att dyka upp.



Blessed be

21. En favorit doft.

En favoritdoft, svårt att lista bara en. Det finns så många underbara dofter. Att komma ut på morgonen när det har regnat och känna doften av våt jord är helt klart en favorit.

Att känna doften av nybryggt kaffe är en annan, rosor som blommar, mimosa på våren, brinnande trä. Men den absoluta favoriten tror jag är nyklippt gräs. Jag kan sniffa på det hur länge som helst.

Dofter är ju ofta starkt förknippade med minnen. En doft kan sätta igång fantasin och man kan drömma sig bort till en annan tid. En doft av nybakade bullar kan få mig att minnas min mormor, eller doften av snus kan få min morfar att framstå hur klart som helst även fast han varit borta i snart 20 år.

Ett annat starkt minne är doften av salvia som alltid fanns i en butik jag brukade besöka när jag var i tonåren. En häxa drev butiken som sålde tarotkort, böcker, smycken, stenar och diverse annat. Jag minns både henne och hennes butik varje gång jag känner lukten av salvia. Denna kvinna kom att betyda en hel del för mig eftersom det var hon som ledde mig rätt på vägen. På den tiden var det inte så enkelt att hitta information om häxor eller magi och jag kände mig ganska vilsen.


Något jag inte är förtjust i dock är rökelser av olika slag. Vit salvia går bra, men inte dom andra dofterna. Det blir så stark, så intensivt att jag inte kan hålla fokus på något annat. Kanske är det jag som är känslig, men jag använder nästan aldrig rökelser i mina ritualer. Hellre en doftolja, den kan jag spä till jag känner att den är uthärdlig.



Blessed be


Fågelbord

Ville bara lägg in en snabb bild på det nya fågelbordet jag har införskaffat. Tyckte de var så sött och passade mig så bra.



Blessed be

Luft

Dagens promenad tillägnades elementet luft eftersom det har stormat rejält här idag. På två dagar har jag fått kontakt med två olika element på ett djupare plan.

Att få känna vinden rufsa om i håret och i princip ta andan från en är en mäktig upplevelse. Att höra suset i träden och se hur dom böjer sig för vinden var vackert.

Vinden var så mäktig idag att den nästan slet upp jackan där jag gick. Jag fick kämpa för att ta mig framåt i motvinden och fick skjuts framåt när jag kom i medvind. Till och med fåglarna hade det kämpigt att navigera i den starka blåsten.

Många gånger har jag ansett luft det minst kraftfulla elementet. Men inte idag, vinden hade en oerhörd styrka och visade prov på den.

När jag gick valde jag att kommunicera med luften, tacka för att jag fick ta del av dess kraft och känna på dess styrka.

Hädanefter kommer jag att arbeta mer med luft i ritualer, nu när jag fått känna på dess kraft.

Blessed be

Regn

Idag är det heldagsregn här i skåne. För min egen del så älskar jag detta vädret. Regn får mig alltid lugn på något vis, att få lyssna till dropparna som faller på fönsterbläcket eller se deras framfart på rutan.

Jag gick en lång promenad med hunden för att verkligen få känna in elementet, att få kontakt. De fick jag kan man väl säga, var dyblöt när jag kom hem. Men med en förnyad kraft och kännedom om vattnet.

Blessed be



2012

Då var det ett nytt år. Först och främst vill jag passa på att önska alla mina läsare, vänner och häxsystrar här ett riktigt Gott Nytt År!

Förhoppningarna inför detta året är att jag ska få spännande möten och upplevelser. Att jag ska kunna fördjupa mig ännu mer i dom ämnen som ligger mig varmt om hjärtat.

Detta året kommer jag att fördjupa mina studier i örter framför allt. I flera år har jag skrapat på ytan utan att gå djupare in i det. Men nu ska det bli av har jag tänkt.

Något annat jag kommer att fördjupa mig i är mytologi. Efter att ha köpt en bok, jag skrev om i ett tidigare inlägg så har nyfikenheten väckts till liv och jag känner att jag vill veta mer.

Lite nyfiken är jag på vad ni andra har för förhoppningar inför 2012, skriv gärna en kommentar och berätta.

Blessed be

RSS 2.0