Kristaller

Just nu har jag ett litet dilemma, mina kristaller. Jag har varit en kristallsamlare av stora mått, har ganska många sorter och ett större eller mindre antal av varje sort.

Mitt dilemma är om jag ska sälja några eller inte.Jag har svårt att skiljas från dom märker jag, de känns som jag har ett personligt förhållande med varje sten. Dom har varit med mig i med och motgångar, nästan som gamla vänner.

Jag har egentligen ett kluvet förhållande till kristaller, å ena sidan så älskar jag dom för kraften och skönheten. Å andra sidan vet jag att kristallbrytningen inte är bra för moder jord eller för människorna som bryter de. Många dödfall inträffar varje år i gruvorna pga just kristallbrytning. Men för att konstatera fakta så har jag ju redan köpt dessa stenar, dom är redan brutna, kanske skulle jag inte vara så självisk utan låta andra få ta del av mina skatter.

Inte så att jag ska sälja hela min samling, de är inte ens ett alternativ. Men jag har som sagt ett antal av varje sort. En eller två stenar är fullt tillräckligt för mig av varje sort. De fanns sorter jag hade upp till 20 stenar av, känns lite onödigt.

Nåja tanken är väckt. Nu ska beslutet fattas. När de händer vet jag inte, men jag vet att jag behöver lite mer tid på mig innan jag bestämmer mig.

Blessed be


Pendel

 Idag tänkte jag prata lite om pendeln. Att pendla är en gammal tradition, de går ut på att man håller en för ändamålet avsedd pendel eller en hemmagjord sådan mellan tummen och pekfingret och låter den röra sig som den vill.

Många skulle nog hävda att de är man själv som rör pendeln, i viss utsträckning har dom rätt. Man har själv svaren och påverkar ju då pendeln till att röra sig undermedvetet. Finns inte svaret så rör sig inte pedeln heller, eller så rör den sig i formationen som betyder vet inte.

Själv äger jag två pendlar. En i bergskristall och en i mässing, min personliga favorit som jag känner jag har bäst kontakt med är den i mässing. Men de är ju en smaksak, många använder en ring i ett hårstrå när dom pendlar. Fungerar alldeles utmärkt. Själva pendeln är ju bara ett redskap och magin sitter inte i den utan i handen som håller den.

Pendling tycker jag är ett alldeles utmärkt sätt att spå i när man vill ha klara ja och nej svar. Utförliga svar är lite svårare att få med en pendel då passar tarotkorten bättre tycker jag. Men som sagt igen är de en smaksak.

Blessed be


Kristallkula

Är väl egentligen något man inte behöver. Kristallkulan tjänar som ett siarverktyg, tarotkort, pendel, runor, speglar eller vad som helst fungerar i den aspekten. Själv äger jag en kristallkula men siar högst sällan i den. Den står mest som prydnad.

Traditionellt så tänker man sig att en spåkärring eller häxa hade en kristallkula i filmer och böcker så är kulan synonymt med en häxa. Visst är den vacker och avger en air av mystik men som spåinstrument fördrar jag annat.

Själv har jag en ganska liten kula. Dom större är vansinnigt dyra om de är äkta kristallkulor, det finns kulor i glas med som inte alls är lika dyra. Frågan är ju om man kan spå lika bra i glas som i kristall. många hävdar att man inte kan de.
Men egenligen är ju kulan bara ett redskap då borde de inte spela så stor roll vad materialet i den är. Jag har inte forskat i det så jag låter de vara osagt vilken av dom som fungerar eller inte fungerar.

Blessed be


Scrying - siande

Jag hör ofta ordet scrying, vet inte om människor hör de i filmer eller var de kommer ifrån. Siande står de för, egentligen ett samlingsnamn för alla sorters spådomar.
Man kan spå i stort sett i vad som helst, speglar, tarotkort, runor, häxstenar, kaffesump, ja i princip vad som helst.

Just ordet scrying är nog mest förknippat med kristallkulor eller en pendel. I filmens värld är de oftast så en häxa framställs när hon spår.
Själv använder jag olika metoder beroende på vad för slags spådom jag är ute efter. Ibland vill jag bara ha ett snabbt ja eller nej-svar. Då tar jag oftast till pendeln. Vill jag ha en utförligare spådom så använder jag tarotkorten. Vill jag "se" saker använder jag min kristallkula.
Runor har jag länge varit nyfiken på men inte kommit mig för att använda. Har sett underbart vackra runor i bergskristall men inte köpt några än. Får se om jag utvecklar den talangen med kanske.

Blessed be

Pendel

Mina två pendlar, en i mässing och en i bergskristall. Den i bergskristall fick jag ihop med Cassandra Easons bok om pendlar.

Att pendla tycker jag är ett bra spådomsätt. Man får lättare svar tycker jag. Sen ska man naturligtvis känna för sin pendel. Den i bergskristall har jag väldigt svårt att få konsekventa svar av. Medan den i mässing alltid talar till mig.

I ett senare inlägg ska jag berätta mer om pendling hade jag tänkt.





Blessed be

Bägare

Idag har jag lagt in en bild på min bägare som står på mitt altare vid ritualer.
Jag har valt en bägare i mässing som jag hittade i en second hand affär. Varför köpa en massa dyra saker online eller i "häxaffärer" när det finns massor av skatter i vanliga antikaffärer eller varför inte på loppisar.

Blessed be

Längtan efter vår...

Just nu längtar jag så otroligt efter vår och värme. Denna vintern har varit ovanligt lång, kall och snöig tycker jag.
Satt och gick igenom mina gamla foton och hittade detta på en del av min örtagård från i somras.

Detta var bara min köksträdgård med persilja, citronmeliss och dill.

Detta året har jag en vision om att skapa en större örtagård. En för ätliga växter och en enbart för örter till magiskt bruk.

Längtan är stor och idéerna är många.

Blessed be


Voodolls



Hittade dessa söta voodolls i en butik häromdagen. Helt ljuvligt söta tyckte jag så jag köpte dom.

Den gröna till vänster heter Gordon Moneymaker och ska hjälpa dig att lyckas i affärer och spel.

Den vita till höger heter Doctor Feelgood och ska göra dig frisk och kry i både kropp och själ.

Jag har inte testat dom men tyckte det var lite kul med voodoo light så att säga. Voodoo är annars ett ämne jag inte kan så mycket om. Har många gånger tänkt fördjupa mig i det, men de har inte blivit av än.

Blessed be

Sticka strumpor

Nu ska här bli fart på strumpstickandet igen. Det var ett tag sen jag stickade strumpor sist och tyvärr har det sista paret nu blivit utslitet. Därför är de dags att sätta igång igen.

Jag var i garnaffären för en stund sedan och hade sådan tur att det var rea på en massa garner. Så nu har jag köpt på mig lite olika nystan i varierade färger och en omgång strumpstickor.

Känns roligt att sätta igång med ett nytt projekt.

Blessed be

Mailstrul

Mail är en jättebra uppfinning, man behöver inte skicka fysiska brev utan kan skicka ett brev snabbt och enkelt. När det fungerar.

Min mail har strulat från och till ganska länge nu. Tillslut blev jag riktigt trött på den och startade en ny. Men nyfiken som jag är så försökte jag gå in på min gamla mail idag och hör och häpna det gick :)

Konsekvensen blev dock att jag hade gamla mail jag tyvärr inte har kunnat svara på. Idag har jag fått iväg svar till alla som hade mailat mig.

Men skulle det vara så att du skickar ett mail till mig som jag av någon anledning inte svarar på. Skicka då en kommentar här så jag ser att någon vill ha tag i mig.

Blessed be


Lista

Jag brukar inte fylla i listor, men fick en utmaning att fylla i denna. Alla som känner mig vet att jag har väldigt svårt att backa ur en utmaning så here goes ;)

 Reglerna är enkla, svar med endast ett ord.

1. Var är din mobiltelefon? väskan
2. Var är din andra hälft? jobbar
3. Ditt hår? trassligt
4. Din mamma? hemma
5. Din pappa? hemma
6. Det bästa du vet? mannen
7. Din dröm i natt? skräckis
8. Din dröm/ditt mål? lycklig
9. Rummet du är i? Köket
10. Din hobby? djur
11. Din skräck? åska
12. Var vill du vara om sex år? hemma
13. Var var du igår kväll? sängen
14. Vad är du inte?  elak
15. En sak du önskar dig? häxvänner
16. Var du växte upp? hemma
17. Det senaste du gjorde? blogga
18. Dina kläder? sköna
19. Din tv?
20. Ditt/dina husdjur? många
21. Din dator? laptop
22. Ditt humör? bra
23. Saknar någon? mannen
24. Din bil? ful
25. Något du inte har på dig? strumpor
26. Favoritaffär? ullared
27. Din sommar? havet
28. Älskar någon?  alla
29. Favoritfärg? röd
30. När skrattade du senast? idag
31. När grät du senast? igår

Mortel



Tänkte visa lite bilder här framöver på mina redskap. Först ut blev min mortel i marmor. Det finns att köpa nya, men jag valde att köpa en begagnad och rena med först vatten och sedan salt.

Ska du ha den till matlagning rekommenderar jag att köpa en ny, men för min del så är den endast till för magiskt bruk. Jag använder såväl giftiga som ogiftiga växter och örter i den. Därför använder jag aldrig den till något ätbart.

Tänk på det, ska du använda din mortel till giftiga substanser så använd den INTE till matlagning eller till något du har tänkt förtära. Olyckor händer så lätt.

Det finns mortlar i många olika material, trä, koppar, glas, marmor för att nämna några. Innan du bestämmer dig för vilken typ av mortel du vill ha tycker jag att du ska fundera på vad du ska ha den till. Marmor har alltid talat till mig och därför valde jag den typen. Den är dessutom ganska tung och massiv så det behövs inte så mycket handkraft för att lyckas mala något.


Blessed be

Vår?

Mitt tjat om när det äntligen ska bli vår fortsätter ;) Idag hörde jag åtminstone vårfåglar. Men sen började det snöa så jag antar att vi får vänta ett tag till på våren.

Varje vårtecken kan få min dag att gå i rosenrött. Endera dagen fick jag syn på en liten vintergäck som försökte spricka igenom mullen och nu börjar äntligen vårfåglarna sjunga så smått.

En annan rolig sak är att sajten jag väntade på att få lanserad äntligen har blivit det. Det är en sajt om cocker spaniels. Länk dit är: http://cockerspaniel.ifokus.se/

En trevlig sajt för alla som tycker om cocker spaniels eller äger dem.

En annan trevlig sak är att bloggen har fått så många läsare. Jag vill tacka er för att ni läser och är det något ämne ni skulle vilja läsa mer om så hoppas jag att ni säger till mig så ska jag göra mitt bästa.

Blessed be

Tävling

Jag vill påminna om tävlingen jag utlyste i söndags. En tarotlek står på spel. Ni kan se mer i inlägget ledig söndag.

Blessed be

Energitjuvar

Visst har vi alla någon energitjuv i vår omkrets. Kanske en person som förväntar sig att du ska ställa upp när han/hon har tid. Någon som tycker att du ska ställa upp och hjälpa till när han/hon behöver hjälp. Men skulle man själv be om hjälp någon gång så "glömmer" personen lägligt bort det.

Någon som alltid förväntar sig att bli bjuden på diverse saker. Men är väldigt noga med att ta betalt för allt hon/han själv gör. En person som skattar sig själv otroligt högt. Sedan att någon annan kan ha ett värde verkar helt egalt i dessa personers ögon.

Det är alltid tråkigt när man upptäcker dessa personer i sin närhet. Jag har inget patentsvar på vad man skall göra. Jag försöker att inte låta mig utnyttjas, men det är svårt. Dessa personer inser ju inte ens själva att dom är energitjuvar.

Bara en liten reflektion såhär på söndagkvällen.

Blessed be


Ledig söndag

Ja, vad gör man när man oväntat har fått en ledig söndag? Helt ledig är jag i och för sig inte. Har en grej bokad senare idag, men i det stora hela är jag ledig.

Ingen sambo hemma att ta hänsyn till, tråkigt på sitt vis och skönt på sitt. Jag tänker kolla igenom alla mina häxgömmor och rensa ut det gamla. Kanske titta om jag behöver något nytt.  Salvia vet jag att jag skulle behöva mer av.

Jag har många tarotlekar som jag tänker kolla igenom, eventuellt kanske jag lottar ut en här på bloggen.
Ja, ju mer jag tänker på det desto klarare känns det. Jag kommer att lotta ut en tarotlek här på bloggen.

Det är leken Tarot of the cat people av Karen Kuykendall. Den talar inte till mig, jag älskar katter och ville ha den när jag såg den. Men den har aldrig talat till mig så som en del andra har gjort.



Det är den andra leken från vänster som lottas ut. 

För att vara med i utlottningen vill jag att du skriver i en kommentar varför just du vill ha leken. Lycka till!

Blessed be

Kvällslektyr

Jag har läst en massa skönlitteratur om kvällarna nu ett tag. Men känner nu att det skulle vara roligt med något inte fullt så lättsmält. Problemet är att jag inte vet vad jag ska läsa. Visst jag har en massa "magi" böcker i hyllan som formligen skriker efter att få bli lästa.

Vad läser ni på kvällarna? Har ni några bra tips på intressanta böcker?

Jag började med Silver Ravenwolfs bok Halloween men tröttnade nästan med en gång. Hmm något att fundera över med andra ord.

Jag får kanske ta något av Cassandra Eason så länge. Problemet med dom flesta böckerna är att dom är så grundläggande. Jag skulle hemskt gärna vilja läsa något lite mer matnyttigt om man säger så.

Nåja jag får fundera vidare imorgon. Nu börjar klockan bli mycket och även om jag inte är så trött så kallar sängen. Kanske får jag göra en drömspell så jag kan drömma något spännande inatt istället.

Blessed be och godnatt på er

Envist

Jag har drabbats av en riktigt envis influensa. Den vill inte riktigt släppa taget. De har också blivit så att jag har inte haft ork eller vilja att blogga.

För en som aldrig är sjuk så är detta så ovant. Nåja jag ska inte gnälla det kunde vara mycket värre.

Nu till någonting roligare. Jag har fått klartecken att driva ett forum om ett specialintresse jag har. Det är så roligt. Tyvärr får jag inte berätta mer än, lanserningen är inte klar. Men så fort jag får klartecken så lovar jag att berätta de här.

Vad har annars hänt? Jag har blivit med ännu en katt. En kille som helt sonika flyttade in en dag. Så kan de gå ;)
Han bestämde sig helt enkelt att han ville bo hos mig, efter massor av annonserande och kollande hit och dit så har jag resignerat inför tanken att han kommer att bo hos mig.

Magiskt har det varit ganska tunnsått just nu. Jag har inte känt någon inspiration till att arbeta magiskt. Min hälsa har ju varit en stor bidragande orsak. Men jag ska försöka utföra lite ritualer nu så jag kan återfå min kraft.

Blessed be


Lååångt mellan inläggen...

Jag ber om ursäkt för mina glesa blogginlägg men mycket har varit på tapeten. En vän till familjen gick bort hastigt med begravning som följd. Det tog både tid och energi.
Energi som inte riktigt fanns från början. När sedan det började lägga sig så åkte jag på en riktig förkylning.

Jag som inte har varit förkyld på 4 år. Men nu slog de till rejält. Snorig, ont i halsen och hostig. Honung är något jag använder flitigt nu. Även äppelcidervinäger, kan varmt rekomendera det. Jag är en flitig användare av min nässköjare just nu.

Jag hoppas att energin kommer tillbaka inom kort. Det känns dom de börjar bli dags för lite vårritualer nu nämligen. Nu när solen börjar visa sitt ansikte igen så har jag börjat planera för våren och sommarens planteringar. Inte så avancerat än men lite örter vars frön är inköpta och såklart alla goda grönsaker. Det smakar så mycket bättre när man kan gå ut i sin egen trädgård och plocka middagsmaten.

Jag ska verkligen försöka uppdatera bloggen lite mer och även hemsidan, ni har väl inte glömt att titta in där?
Adressen är www.haxanshemvist.n.nu

Blessed be

RSS 2.0