Jag är en häxa!

Varför är det så känsligt om någon kallar sig häxa? Har ofta funderat på varför det är ett så laddat ord. Jag är en häxa. Punkt slut. Svårt att acceptera? Varför?

Hur många kommentarer får man inte om varför man TROR man är en häxa. Jag TROR inte jag är en häxa, jag VET att jag är en.

Ni som reagerar så kraftigt på detta, varför? Varför vill ni påstå att häxor inte finns? Att magi inte existerar? Varför berör det er så väldigt?

Bara lite funderingar såhär på onsdag eftermiddagen. Kommentera gärna och berätta din syn på häxor.

Blessed be


Tarot

Sen en tid tillbaka har jag inte känt mig manad att använda mina tarot-kort. Vet egentligen inte varför. Det blir bara inte av. Jag har haft väldigt mycket att göra men ändå.

Jag har letat inspiration till att använda dom igen men inte funnit någon. Någon av er läsare som har ett bra tips på hur man får tillbaka inspirationen? Jag skulle bli väldigt glad om ni ville dela med er i så fall.

Tarot har legat mig varmt om hjärtat ända sedan tidiga tonåren. Jag har samlat på mig åtskilliga lekar även om den första är den som oftast används av mig.

Nåja, jag får väl se om inspirationen kommer eller jag måste vänta ett tag till.

Blessed be

Skåprengöring

Idag har jag tänkt gå igenom mitt husapotek och kasta ut örter som inte duger längre, plus att jag ska se efter vad jag saknar inför kommande säsong.
Det känns inte som våren är på väg precis men ändå får jag börja fundera så smått på vad som ska odlas i örtagården.

Salvia är som vanligt ett måste, persilja och dill likaså. Jag är oerhört sugen på att odla alruna, men eftersom den är så giftig har jag inte bestämt mig än. Jag måste se efter vilka vilda örter som behöver skördas iår med, älgörten är nästan slut så den behöver absolut fyllas på. Lite granskott sitter inte heller fel.

Det är ganska bra och kontrollera sina gömmor nu på vintern och skriva upp en lista på vad som behöver förnyas eller plockas/odlas mer av. Vissa örter går ju bra att köpa i vanliga matvaruaffärer eller på hälsokost med. Men jag tycker ändå bäst om att odla själv eller plocka av naturen.

Blessed be

Trettonafton

Idag är det trettonafton. Hur firar ni det? Själv firar jag inte på något särskilt sätt. Har jobbat som vanligt och sedan varit och omplacerat en katt. Inte min katt, men en jag fick förtroendet av ägaren att hitta ett lämpligt hem åt.

Jag åkte dit med kissen och allt verkar fungera bra. Känns ju alltid bra när det verkar gå vägen.

Ha en riktigt skön trettonafton.

Blessed be


Nytt år

Då är vi inne på det nya året: 2011. De kommer att bli svårt att komma ihåg att skriva årtalet. Jag har alltid lika svårt att komma ihåg vilket år det är. Reklamginglar på tv kan jag lära mig utantill men vilket år det är, de har jag svårt för.

Vad händer då i era liv? Mitt rullar på som innan tycker jag. Inga särskilda nyheter, jag ska försöka ta tag i bloggen och hemsidan lite mer. Jag har nämligen fått förtroendet att överta hemsidan www.haxanshemvist.n.nu
Det känns som en riktig utmaning.

Gör gärna ett besök på sidan och berätta vad just ni tycker jag ska skriva om på sidan. Som det är nu så lägger jag bara till en del texter jag tycker behövs och fyller på i tomrummen. Längre fram kommer jag att lägga upp en hel del mer matnyttiga texter hade jag tänkt.

Blessed be

RSS 2.0